Εμφανιζόμενη ανάρτηση

Κουλτούρα της επιχείρησης: Τι είναι και πώς να επιλέξετε τους κατάλληλους εργαζόμενους

“Λάρισα 2018 Πόλη που Μαθαίνει – 1ο Θερινό Σχολείο”.Διεθνής Συνάντηση για τις Πόλεις που Μαθαίνουν να αντιστέκονται στην κρίση, Σάββατο, 16 Ιουνίου στο Αμφιθέατρο της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας


«Η πόλη που μαθαίνει» είναι ένα καινοτόμο σχέδιο που έχει ως σκοπό να παρέμβει δυναμικά στο επίπεδο της Δια Βίου Μάθησης. Ήδη από τον Ιανουάριο του 2016 η πόλη της Λάρισας είναι η πρώτη Ελληνική πόλη που έγινε μέλος του Παγκόσμιου δικτύου της UNESCO «οι πόλεις που μαθαίνουν» (Global Network of Learning Cities – UNESCO) που έχει ως στόχο:
την προώθηση της μάθησης χωρίς αποκλεισμούς από τη βασική έως την τριτοβάθμια εκπαίδευση,
την αναζωογόνηση της μάθησης σε οικογένειες και κοινότητες,
την προαγωγή της μάθησης και στο χώρο εργασίας,
την επέκταση της χρήσης των σύγχρονων τεχνολογιών μάθησης,
τη βελτίωση της ποιότητας και της αριστείας στη μάθηση και
να γαλουχήσει μια κουλτούρα της μάθησης καθ’ όλη  τη διάρκεια της ζωής.

Κάλεσμα σε φορείς για Συνεργασία στο Συμπόσιο του 1ου Θερινού Σχολείου.

Ο Δήμος Λαρισαίων σε συνεργασία με την Ελληνική Εθνική Επιτροπή για την UNESCO, την υποστήριξη της Ελληνικής Εταιρείας Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης και της Πανελλήνιας Ένωσης Γενικών Γραμματέων Τοπικής Αυτοδιοίκησης «Κλεισθένης», διοργανώνουν το Σάββατο 16 Ιουνίου θερινό Σχολείο με τίτλο: “Λάρισα 2018 – 1ο Θερινό Σχολείο” για τις Πόλεις που Μαθαίνουν.
Για το λόγο αυτό, καλούνται οι ενδιαφερόμενοι φορείς/εκπρόσωποι συλλόγων και οργανισμών που επιθυμούν να πλαισιώσουν με την παρουσία τους το Συμπόσιο και να παρουσιάσουν το έργο τους ή/και καλές πρακτικές, (μέσω ενημερωτικού υλικού, φυλλάδια – αφίσες – banner – προβολή video), να επικοινωνήσουν με την κα. Βάσια Νημά, Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής στο τηλ.: 2410680205 έως την Τρίτη 12 Ιουνίου.
Στο πλαίσιο των εργασιών για τις Πόλεις που Μαθαίνουν το Σάββατο 16 Ιουνίου, από τις 9:00 π.μ. έως τις 5:30μ.μ., στο Αμφιθέατρο της Ιατρικής Σχολής του Παν/μιου Θεσσαλίας, θα πραγματοποιηθεί Συμπόσιο – Διεθνής συνάντηση όπου θα παρουσιαστούν καλές πρακτικές από ελληνικές και ξένες πόλεις – μέλη του Δικτύου στις θεματικές ενότητες: 
  • Πράσινες και Υγιείς Πόλεις.
  • Κοινωνική Συνοχή.
  • Απασχόληση και Επιχειρηματικότητα.
  • Πολιτισμός.
  • Νέες Τεχνολογίες.

Στους συμμετέχοντες θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης.
Για την προεγγραφή στο Συμπόσιο οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα του Δήμου Λαρισαίων και να συμπληρώσουν τη φόρμα συμμετοχής στον ακόλουθο σύνδεσμο: https://learninglarissa2016.wordpress.com/proeggrafi2018/.