Εμφανιζόμενη ανάρτηση

Κουλτούρα της επιχείρησης: Τι είναι και πώς να επιλέξετε τους κατάλληλους εργαζόμενους

Bravo Schools, ετήσια εκδήλωση πανελλήνιου σχολικού διαγωνισμού για τους 17 παγκόσμιους στόχους βιώσιμης ανάπτυξης.Με την έγκριση του υπουργείου παιδείας (Φ.14/ΕΑ/163317/168423/Δ1) oι ενεργοί πολίτες του αύριο παρουσιάζουν τις προτάσεις τους για τη δημιουργία ενός καλύτερου κόσμου! Μέσα από μαθητικές δημιουργίες, σχολικές πρωτοβουλίες και εκπαιδευτικές προσεγγίσεις ελάτε να μοιραστείτε μαζί τους τα όνειρα τους!                                                 
Το bravo schools αποτελεί μια πρωτοβουλία όπου οι ενεργοί πολίτες του αύριο μας παρουσιάζουν τις δικές τους προτάσεις για τη δημιουργία ενός καλύτερου κόσμου, μέσα από τις εκπαιδευτικές προσεγγίσεις που έχουν αναπτυχθεί στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού προγράμματος για τους 17 παγκόσμιους στόχους βιώσιμης ανάπτυξης που έχει αναπτύξει το εκπαιδευτικό τμήμα του qualitynet foundation σε συνεργασία με το world largest lesson, την unicef και την unesco.

Στον πρώτο χρόνο υλοποίησης του bravo schools συμμετείχαν στο πρόγραμμα 38.000 μαθητές 6-16 ετών, από 202 σχολεία από όλη την Ελλάδα, με 545 συμμετοχές. Η πρωτοβουλία bravo schools εντάσσεται στη παγκόσμια καμπάνια του οηε για τη προώθηση των 17 παγκόσμιων στόχων βιώσιμης ανάπτυξης και αποτελεί μέρος της πρωτοβουλίας sustainable greece 2020.

Η παρουσίαση των αποτελεσμάτων του bravo schools αποτελεί μια μεγάλη γιορτή αφύπνισης και συμμετοχής για τη βιώσιμη ανάπτυξη! Η παρουσίαση των αποτελεσμάτων, πέμπτη 7 Ιουνίου 2018 στο ίδρυμα μείζονος ελληνισμού. Η εκπαιδευτική κοινότητα συμμετέχει στον ετήσιο θεσμό διαλόγου για τη βιώσιμη ανάπτυξη και οι ενεργοί πολίτες του αύριο παρουσιάζουν τις προτάσεις τους για τη δημιουργία ενός καλύτερου κόσμου!

Τον πρώτο χρόνο υλοποίησης στο πλαίσιο του bravo schools  αναπτύχθηκε ένας πανελλήνιος εκπαιδευτικός διαγωνισμός για τους 17 παγκόσμιους στόχους όπου έλαβαν μέρος σχολικές μονάδες από όλη την Ελλάδα με πάνω από 500 συμμετοχές, παρουσιάζοντας τις καλές πρακτικές που έχουν αναπτύξει ολόκληρες σχολικές μονάδες, τα σχέδια μαθημάτων, που έχουν επιτυχώς υλοποιήσει οι εκπαιδευτικοί και μαθητικές δημιουργίες ως αποτέλεσμα της ενασχόλησης των παιδιών 6-16 ετών για τα θέματα της βιώσιμης ανάπτυξης.

Η παρουσίαση των αποτελεσμάτων του bravo schools θα διεξαχθεί τη πέμπτη 7 Ιουνίου, στο Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού και θα αποτελέσει μια μεγάλη γιορτή αφύπνισης και συμμετοχής για τη βιώσιμη ανάπτυξη.

Το bravo schools ακολουθώντας τη φιλοσοφία του θεσμού bravo, στοχεύει να λειτουργήσει ως μοχλός περαιτέρω ενημέρωσης για τους 17 παγκόσμιους στόχους. Έτσι όλες οι συμμετοχές θα αναρτηθούν στο παρατηρητήριο βιωσιμότητας όπου λειτουργεί ως δίκτυο ανταλλαγής γνώσης και εμπειριών μεταξύ του εκπαιδευτικής κοινότητας. Επίσης η ανάδειξη των καλύτερων εκπαιδευτικών προσεγγίσεων θα γίνει από μια επιτροπή αξιολόγησης αλλά και την ενεργή συμμετοχή της σχολικής κοινότητας και της τοπικής κοινωνίας μέσω ανοικτής ψηφοφορίας κοινού.

Θεσμός Bravo

Το bravo είναι ένας θεσμός διαλόγου για τη βιώσιμη ανάπτυξη που εδώ και 9 χρόνια αναπτύσσεται στην Ελλάδα στηριζόμενος πάνω στα προγράμματα και τις πρωτοβουλίες που αναπτύσσονται στη χώρα μας από φορείς- επιχειρήσεις-τοπική αυτοδιοίκηση-κοινωνία πολιτών. Μέσα από το διάλογο που αναπτύσσει ο θεσμός bravo με 200 κοινωνικούς εταίρους και με πάνω από 10.000 ενεργούς πολίτες αναδεικνύονται οι δράσεις που συμβάλλουν στη δημιουργία της Ελλάδας του αύριο. Αποτελεί μέρος της πρωτοβουλίας sustainable greece 2020 www.bravo.sustainablegreece2020.com

Qualitynet Foundation

Τo qualitynet foundation είναι ένας εξειδικευμένος οργανισμός για θέματα βιώσιμης ανάπτυξης που στόχο έχει να δημιουργεί εργαλεία και μεθοδολογίες που υποστηρίζουν τους οργανισμούς στη πορεία τους προς την βιωσιμότητα. Στα 20 χρόνια λειτουργίας του αποτελεί ένα πολυσυμμετοχικό δίκτυο με έντονη εκπαιδευτική δραστηριότητα συμβάλλοντας στη δημιουργία των ενεργών πολιτών του αύριο μέσα από τα εκπαιδευτικά προγράμματα που αναπτύσσει. www.qualitynetfoundation.orgwww.biomatiko.gr