Εμφανιζόμενη ανάρτηση

Πως ωφελείται εκείνος που παρέχει καλή εξυπηρέτηση στους πελάτες;

2018 και ψυχική επανεκκίνηση

Μήπως, με την ευκαιρία της νέας χρονιάς, είναι η κατάλληλη στιγμή να κάνουμε μερικές μικρές αλλαγές στο πώς σκεφτόμαστε; Συμβουλές για μια νέα αρχή.
Σε λίγο μπαίνουμε στο 2018 και όσο κι αν θέλουμε να την βιώνουμε σαν ένα νέο ξεκίνημα, μια ευκαιρία για να αρπάξουμε καινούριες ευκαιρίες και να κάνουμε θετικά πράγματα, πολλές φορές αυτή η επιθυμία μετατρέπεται σε στρες. Για αυτούς που κλείνουν το 2017 νιώθοντας ότι αφήνουν πίσω τους υποχρεώσεις και διάφορους… “ανοιχτούς λογαριασμούς”, μπορεί να υπάρχει ένα συναίσθημα πως κάτι δεν ολοκληρώθηκε, πως έχουν μείνει πίσω σε σχέση με τους ανθρώπους που τους περιβάλλουν. Για αυτόν ακριβώς τον λόγο πρέπει να προσπαθήσουμε να κάνουμε μια, κατά κάποιον τρόπο, ψυχική επανεκκίνηση.
Είναι πιο απλό από όσο ακούγεται και ίσως μας βοηθήσει να βάλουμε τα πράγματα σε μια σειρά και να ξεκινήσουμε επίσημα τη χρονιά μας με όση περισσότερη θετική ενέργεια γίνεται.

Πρόγραμμα 21 Ημερών. 

Οι ειδικοί λένε ότι για να συνηθίσουμε κάτι χρειαζόμαστε 21 μέρες!Το πρόγραμμα θα κρατήσει 3 εβδομάδες! Ξεκινήστε, για μία εβδομάδα, να καταγράφετε αυτά που κάνετε καθημερινά. Στο τέλος της εβδομάδας τσεκάρετε ποιες συνήθειες επαναλαμβάνονται και προσπαθήστε να εξαλείψετε αυτές που κάνουν περισσότερο κακό παρά καλό, αυτές που σας τραβάνε πίσω. Για τις επόμενες 2 εβδομάδες προσπαθήστε να μείνετε στο πρόγραμμα κάνοντας μικρές αλλαγές που βλέπετε ότι κολλάει. 

Διαχειριστείτε σωστά τον χρόνο σας.

Ο χρόνος είναι πραγματικά πολύ σημαντικός. Όταν τον διαχειριζόμαστε σωστά μπορούμε να κάνουμε πρακτικά ό,τι θέλουμε. Αν, λοιπόν, προσέξουμε πώς περνάμε τον χρόνο μας και πώς τον οργανώνουμε μπορούμε να ανακαλύψουμε τρόπους να τον αξιοποιούμε πιο σωστά. Από το να στείλουμε ένα μήνυμα σε κάποιο άτομο που έχουμε καιρό να μιλήσουμε, μέχρι να πλύνουμε τα πιάτα, είναι εργασίες που αφήνουμε στην άκρη γιατί νιώθουμε ότι δεν προλαβαίνουμε. Στη πραγματικότητα είναι ζήτημα λίγων μόνο λεπτών να τα τελειώσουμε και θα μας κάνουν να νιώθουμε πως έχουμε λιγότερα πράγματα να μας απασχολούν.

Αναθεωρούμε τις επαγγελματικές μας σχέσεις. 

Είναι σημαντικό να εργαζόμαστε σε ένα υγιές περιβάλλον. Ένα υγιές περιβάλλον επηρεάζεται από το εργασιακό καθεστώς, τις επιβαρυμένες υποχρεώσεις που αναλαμβάνουμε, οι σχέσεις με τους συναδέλφους και το άγχος που μεταφέρουμε στο σπίτι. 
Κοιτάξτε πόσο χρόνο περνάτε με φίλους, γνωστούς, οικογένεια και ερωτικούς συντρόφους εκτός γραφείου ή αν περνάτε περισσότερο χρόνο με το να μιλάτε για τα επαγγελματικά.
Αν μιλάμε για freelancer επαγγελματία σίγουρα κάποιοι από τους πελάτες μας δεν είναι τόσο κερδοφόροι όσο άλλοι. Σαφώς και δεν μπορείς να σταματήσεις τη συνεργασία μαζί τους αλλά μπορείς να διαχειριστείς το χρόνο σου για να βρεις περισσότερους κερδοφόρους.