Εμφανιζόμενη ανάρτηση

Πήγες σε συνέντευξη και θέλεις πολύ τη θέση; Μην κάνεις αυτά τα 6 λάθη

Ιβάν Σαββίδης, αποχωρεί από το Mega;Πριν ξεκινήσει η ανάκαμψη και η κανονική λειτουργία του καναλιού Mega, ξεκίνησαν οι φήμες για αποχώρησή του Ιβάν Σαββίδη. Τι ισχύει όμως από όλα αυτά; 

Η φήμες ξεκίνησαν έπειτα από ανακοίνωση ρώσου επιχειρηματίαυ -στην κατοχή του οποίου βρίσκονται πλέον οι μετοχές που είχε αγοράσει ο Ιβάν Σαββίδης από τον Φώτη Μπόμπολα- ότι ο κ. Σαββίδης δεν πρόκειται ούτε να καταβάλει κάποιο μισθό στους εργαζόμενους του καναλιού, ούτε και να μετάσχει στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου. Το κανάλι ενημερώθηκε με επιστολή του Ρώσου επιχειρηματία Καβάντεφ, επικεφαλής της εταιρείας ΕΛΝΟΒΟ, στον οποίο πούλησε τις μετοχές του Μega ο Ιβάν Σαββίδης. 


Διάψευση Σαββίδη

Σε «ράδιο-αρβύλα» και διαρροή που προήλθε από ελλιπή γνώση των στοιχείων και των δεδομένων, φαίνεται πως αποδίδεται  η πρόσφατη παραφιλολογία και τα δημοσιεύματα που ήθελαν τον Ιβάν Σαββίδη να αποχωρεί από το MEGA. Σύμφωνα με πηγές από το περιβάλλον του Ιβάν Σαββίδη, όλα ξεκίνησαν μετά από επίσκεψη που πραγματοποίησε στο κανάλι, υψηλόβαθμο στέλεχος του Ομίλου, που επιβεβαίωσε πως ο ομογενής επιχειρηματίας θα είναι κοντά στους εργαζόμενους αλλά και σε κάθε κίνηση για τη βιωσιμότητα του καναλιού.  Τόνισε, όμως, όπως έχει αναφέρει και στο παρελθόν η πλευρά Σαββίδη, πως  οι συνομιλίες θα γίνονται ανάμεσα στο Μega και την εταιρεία ELENOVO και όχι την Dimera.

Όπως επισημαίνεται από τις ίδιες πηγές, αυτό δεν είναι κάτι καινούριο καθώς από την 21η Αυγούστου 2017, που τέθηκε σε πλήρη ισχύ η συμβολαιογραφική πράξη μεταβίβασης του συνόλου των μετοχών του τηλεοπτικού σταθμού EPSILON TV στην εταιρεία DIMERA MEDIA INVESTMENTS LTD συμφερόντων Ιβάν Σαββίδη,  κατ’ εφαρμογή του άρθρου 5 / του νόμου 3592 μεταβιβάστηκαν όλες οι μετοχές της ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ Α.Ε, που είχε στη διάθεση του ο κ. Σαββίδης  στην κυπριακή εταιρία ELENOVO.

Πρόκειται όπως φαίνεται για διαδικαστικό ζήτημα καθώς δεν πρέπει να ξεχνάμε πως σύμφωνα με τον νόμο «απαγορεύεται η συγκέντρωση περισσότερων του ενός ηλεκτρονικών μέσων ενημέρωσης (τηλεόραση, ραδιόφωνο) της αυτής μορφής. Ως συγκέντρωση στα ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης νοείται ο έλεγχος περισσότερων του ενός ηλεκτρονικών μέσων ενημέρωσης της αυτής μορφής». 
Όπως και να έχει, ο Ιβάν Σαββίδης παραμένει στο Mega και παρουσιάζεται έτοιμος να συνδράμει στην προσπάθεια για την επιστροφή του καναλιού στην κανονικότητα. Βέβαια, ο τρόπος που θα συνυπάρξει με τους υπόλοιπους μετόχους (οικογένεια Βαρδινογιάννη- Βαγγέλης Μαρινάκης) αναμένεται να έχει μεγάλο ενδιαφέρον…