Εμφανιζόμενη ανάρτηση

Πως ωφελείται εκείνος που παρέχει καλή εξυπηρέτηση στους πελάτες;

IAB Europe: Όχι στη δωρεάν παροχή περιεχομένου


Ο IAB Europe με ανακοίνωσή του, εκφράζει την απογοήτευσή του για πρόσφατη απόφαση της Επιτροπής Civil Liberties, Justice and Home Affairs (LIBE) του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου να υποστηρίξει αναθεώρηση η οποία θα επιβάλει σε Ευρωπαϊκά Μέσα Ενημέρωσης και άλλα websites τη δωρεάν διάθεση περιεχομένου.

«Η ενημέρωση και άλλες online υπηρεσίες βασίζονται για τη χρηματοδότηση δημιουργίας περιεχομένου σε data-driven και ad funded επιχειρηματικά μοντέλα», τονίζει ο Townsend Feehan, CEO του IAB Europe. «Περιεχόμενο το οποίο δίνεται χωρίς κανένα αντίτιμο, εν τέλει θα καταλήξει να αξίζει τίποτα». 

Ο ίδιος εξηγεί ότι οι καλές προθέσεις των Ευρωβουλευτών να προστατεύσουν τους πολίτες λαμβάνοντας ακραία μέτρα, δεν εδράζονται στην πραγματικότητα:

«Τα δικαιώματα προστασίας προσωπικών δεδομένων διευρύνθηκαν ήδη σημαντικά με την εφαρμογή του νέου General Data Protection Regulation (GDPR) που υιοθετήθηκε πέρυσι. Και δυστυχώς, άλλα θεμελιώδη δικαιώματα, συμπεριλαμβανομένου του δικαιώματος πρόσβασης σε ποικίλο, ποιοτικό πληροφοριακό περιεχόμενο, της ελευθερίας των Μέσων και των δικαιωμάτων ιδιοκτησίας, θυσιάζονται άσκοπα».

Ο IAB Europe θεωρεί ότι η Ευρώπη χρειάζεται σήμερα περισσότερο από ποτέ ανεξάρτητα Μέσα που θα κρατούν την εξουσία υπόλογη: «Ένας σημαντικός αριθμός μελών της Επιτροπής φαίνεται ότι συμμερίζονται αυτή την πεποίθηση. Η άποψη της πλειοψηφίας όμως προδίδει μία ανεξήγητη απαξίωση, από τις ίδιες εκείνες πολιτικές ομάδες που θα περίμενε κανείς ότι θα ήταν περισσότερο ευαισθητοποιημένες», καταλήγει ο T. Feehan. 

Ο IAB Europe καλεί το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο να μην ξεκινήσει τριμερείς διαβουλεύσεις, προτού ληφθεί η γνώμη όλων των Μελών μέσω ψηφοφορίας.