Εμφανιζόμενη ανάρτηση

“Innovation Greece”: Η Ελληνική Ένωση Καινοτόμων Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων.

17 πράγματα που πρέπει να κάνω το... 2017!


Ναι, ήρθε η ώρα του απολογισμού του 2016. Μαζί με το ρεβεγιόν της πρωτοχρονιάς, τα κάλαντα, τις βόλτες και γενικά μέσα σε αυτές τις γιορτινές μέρες, έρχομαι αντιμέτωπη κάθε χρόνο με το ίδιο σκεπτικό, τι πρέπει να γίνει το επόμενο έτος. Κάνοντας τον φετινό μου απολογισμό, συνειδητοποίησα ότι πολλά που δεν έγιναν ήταν τα ίδια που δεν έγιναν και το 2015, αυτό σημαίνει, ότι οι στόχοι για τη νέα χρονιά δεν είναι τίποτα άλλο από μια αναβολή εργασιών που αποφεύγουμε επίμονα. Οι στόχοι για το νέο έτος, μοιάζουν με τη κλασική φράση "από Δευτέρα δίαιτα", όλα τα μεγάλα σχέδια πάνε για τη νέα χρονιά, χωρίς να ξέρουμε πότε ακριβώς θα τα κάνουμε ή αν μπορούμε να τα κάνουμε.
 Οι φετινοί μου στόχοι λοιπόν θα είναι τελείως διαφορετικοί από τα άλλα χρόνια, μιας και τα μισά από αυτά δεν γίνονται, ή για την ακρίβεια δεν προσπαθώ να γίνουν και έτσι αποφάσισα να τα βάλω στην άκρη. Κοιτάω τι μου τρώει χρόνο, τι μου είναι βλαβερό και το διορθώνω, social media, παλιοί και νέοι πελάτες, παραγόμενες υπηρεσίες έρχονται στη πρώτη γραμμή των σχεδίων του 2017!
Αν λοιπόν, είστε και εσείς σαν κι εμένα, ακολουθείστε την παρακάτω λίστα μου, θα εκπλαγείτε με πόσα πράγματα μπορούν να γίνουν.

1) Θα επανεξετάσω το προφίλ μου στο LinkedIn και θα βεβαιωθώ ότι με αντιπροσωπεύει σωστά και με ακρίβεια.


2) Η εγγραφή μου σε webinars θα σημαίνει και ουσιαστική συμμετοχή, όχι 5 λεπτά που σπαταλάω τώρα.


3) Θα γράψω τουλάχιστον 5 θετικές κριτικές για χρήστες- φίλους στο LinkedIn είτε πρόκειται για έναν πελάτη, έναν προμηθευτή ή συνεργάτη.


4) Θα επανεξετάσω τις συνδέσεις, τους φίλους, τις ομάδες και τις εφαρμογές που έχω συμμετάσχει στα social media, είναι άπειρα και πλέον μερικά δεν με αντιπροσωπεύουν καθόλου.

5) Πρέπει να πετύχω μια αύξηση των like στις facebook fan pages περίπου 20%!
6) Θα επανεξετάσω τα μηνύματα της επιχείρησή μου για να είμαι σίγουρη ότι όλοι καταλαβαίνουν σαφώς τι ακριβώς αντιπροσωπεύω.
7) Θα επανεξετάσω το ROI της στρατηγικής μάρκετινγκ.
8) Θα παρακολουθήσω περισσότερες εκδηλώσεις δικτύωσης.
9) Θα επανεξετάσω τα προϊόντα ή / και τις υπηρεσίες μου.
10) Θα πάρω μία ώρα την εβδομάδα άδεια, (ακόμη κι αν δουλεύω μόνη μου), για να καθαρίζει το μυαλό μου. Επίσης, δεν θα ξαναδουλέψω Κυριακή.
11) Θα οργανώσω τα εισερχόμενα e-mail μου σε φακέλους, το γεμάτο inbox για ακόμη μια φορά φέτος μου δημιούργησε πρόβλημα!
12) Θα εργαστώ σκληρότερα για τη διατήρηση των παλαιών πελατών.
13) Θα επανεξετάσω τους συνεργάτες μου και τις συνεργασίες μου.
14) Μέσα στον Ιανουάριο πρέπει να κλείσουν όλες οι υποθέσεις του 2016, είτε αφορά νέες προτάσεις, είτε εξοφλήσεις πελατών, είτε άδειες προσωπικού.
15) Θα προσπαθήσω να μην παρασύρομαι από ανθρώπους που φαίνονται πιο επιτυχημένοι από εμένα. Κατά πάσα πιθανότητα, θα είναι εξίσου φοβισμένοι με εμένα!
16) Στο Linkedin Pulse πρέπει να γράφω τουλάχιστον ένα post ανά μήνα.
17) Θα πρέπει να ανταμείψω τον εαυτό μου στο τέλος του 2017 για την επίτευξη των στόχων και την πειθαρχία μου απέναντι σε αυτούς!!!!