Εμφανιζόμενη ανάρτηση

“Innovation Greece”: Η Ελληνική Ένωση Καινοτόμων Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων.

Hillary Clinton, κάτι μου θυμίζεις.


Κάτι για το οποίο έχει κατηγορηθεί η Hillary Clinton είναι το άγριο βλέμμα και η αμυντική της στάση. Αν όταν την παρακολουθείς σου θυμίζει κάτι, αυτό δεν είναι τίποτα άλλο από τον εαυτό σου στον καθρέπτη!

Η Hillary Clinton αποτελεί μια αντανάκλαση των γυναικών που ετοιμάζονται να μπουν ή έχουν ήδη μπει σ΄ ένα ανδρικό άβατο . Στη συγκεκριμένη περίπτωση αυτό το άβατο είναι το οβάλ γραφείο, όπου η Hillary Clinton ετοιμάζεται να μπει όχι σαν επισκέπτης ή σύζυγος προέδρου αλλά με το ανώτερο αξίωμα των ΗΠΑ.

Προσπάθεια για ισότητα ή υπερίσχυση;
Η αμυντική της στάση είναι η προσπάθεια να διώξει από πάνω της όλες τις προκαταλήψεις και τις πεποιθήσεις για το γυναικείο φύλλο. Προσπαθεί να δείξει όχι μόνο ότι είναι ίση με τον αντίπαλό της Donald Trump αλλά και πολύ πιο κατάλληλη από αυτόν. 
Το ίδιο δεν κάνεις και εσύ; Μάχεσαι για τους αποδείξεις ότι είστε όλοι ίσοι, αλλά αυτό σε κάνει πολύ πιο ανταγωνιστική από τους άνδρες συναδέλφους σου και σαφώς πολύ πιο επιθετική.
Παρόλες τις μάχες για ισότητα, η αιώνια διαμάχη μεταξύ των δύο φύλων παραμένει αμείωτη αφού ουσιαστικά κανείς από τους δύο δεν θέλει την ισότητα, το κάθε φύλο θέλει να δείξει την ανωτερότητα του και να υπερισχύσει του άλλου με κάθε τρόπο.

Μήπως τελικά είναι χάρισμα;
Αν κάθε φορά που βλέπεις τη Hillary Clinton, θαυμάζεις τις ικανότητες της για ό,τι έχει καταφέρει, αναρωτιέσαι αν μπορείς και εσύ να πετύχεις τους στόχους σου. Έχω διαβάσει άπειρα βιβλία για τη γυναίκα μάνατζερ, πως θα επιτύχει, πως θα τα καταφέρει, πως θα καταξιωθεί κλπ, όλα έχουν ένα κρυφό κοινό παρονομαστή, το χάρισμα.
Το χάρισμα δεν είναι κληρονομικό, είναι το σύνολο των δυνάμεων, των ικανοτήτων και της συνολικής σου παρουσίας που αποκτάς με τη πάροδο του χρόνου και έπειτα από πολύ σκληρή δουλεία. Μπορεί βέβαια να μην έχεις σύζυγο πρώην πλανητάρχη (που είναι μέρος των δυνάμεων της) αλλά αυτό δεν σε εμποδίζει να παλέψεις για τους στόχους σου...