Εμφανιζόμενη ανάρτηση

Χειρόφρενο τράβηξε, για πρώτη φορά, η παγκόσμια αγορά smartphones

Η ΕΙΤΗΣΕΕ ζητά να σταματήσει η απεργία και να αποκατασταθεί η ροή της ενημέρωσης!

Με δύο συνεχόμενες απεργίες μια 48ωρη και μια 72ωρη οι δημοσιογράφοι και τα μέλη των ενώσεων ΠΟΕΣΥ και ΠΟΕΠΤΗΜ, αποφάσισαν να αντιταθούν απέναντι στα σκληρά μέτρα που λαμβάνει η κυβέρνηση. 


Η ΕΙΤΗΣΕΕ (Ένωση των Ιδιωτιών τηλεοπτικών σταθμών) σε ανακοίνωση της ζητά να λυθεί νωρίτερα από τη μεγάλη Τετάρτη η απεργία με μοναδικό σκοπό να αποκατασταθεί η ροή της ενημέρωσης. 
Η ανακοίνωση της ΕΙΤΗΣΕΕ αναφέρει:
"Με δύο συνεχόμενες απεργίες που κήρυξαν οι δευτεροβάθμιες ενώσεις (ΠΟΕΣΥ και ΠΟΕΠΤΗΜ) σε όλα τα μέσα ενημέρωσης, δημόσια και ιδιωτικά, έντυπα και ηλεκτρονικά, διεκδικείται η αποτροπή της κατάργησης των παγίων ρυθμίσεων για την κοινωνική ασφάλιση των εργαζομένων (σύνταξη, επικούρηση, υγειονομικά). Η απειλή κατά των ρυθμίσεων αυτών περιέχεται στις διατάξεις του λεγόμενου συνταξιοδοτικού και ασφαλιστικού νομοσχεδίου της κυβέρνησης.
Οι δύο συνεχόμενες απεργίες αφορούν συνολικό διάστημα 5 ημερών (48/ωρη και 72/ωρη). Αυτό σημαίνει ότι για ένα ολόκληρο πενθήμερο καταλύεται η δυνατότητα ενημέρωσης του ελληνικού λαού για οποιοδήποτε θέμα από οποιοδήποτε μέσο ενημέρωσης.
Ούτε ενημέρωση ούτε σχόλια από τους δημοσιογράφους προς την κοινή γνώμη.  
 Άραγε, πόσο επώδυνη είναι για τους υπαίτιους της ανατροπής της ασφαλιστικής κάλυψης των εργαζομένων στα ΜΜΕ η κήρυξη απεργίας εναντίον της νομοθετικής πρωτοβουλίας με την απειλή της παντελούς σιωπής;
Η ΕΙΤΗΣΕΕ επισημαίνει την ανάγκη να αποκατασταθεί άμεσα η ροή της ενημέρωσης της κοινής γνώμης, ειδικά στην περίοδο αυτή, που βρίσκεται σε εξέλιξη η λήψη σημαντικών αποφάσεων που αφορούν το μέλλον εκατομμυρίων πολιτών".