Εμφανιζόμενη ανάρτηση

Summer Holidays

5 πράγματα που πρέπει να αποφύγεις σε μια συνέντευξη εργασίας.

Προετοιμάζεσαι για μια πολύ σημαντική συνέντευξη και προσπαθείς να βάλεις στη σειρά τι πρέπει και τι δεν πρέπει να κάνεις κατά τη διάρκεια της. Και όταν η συνέντευξη τελειώσει σπας το κεφάλι σου να καταλάβεις αν τα πήγες καλά ή όχι. 
Για να μην σε τρώει όμως η αγωνία και για να μην βρεθείς προ εκπλήξεων κατά τη διάρκεια της συνέντευξης υπάρχουν κάποιοι βασικοί «άγραφοι» κανόνες που ακολουθούνται και αξιολογούνται σε κάθε συνέντευξη ανεξαρτήτως αντικειμένου, εάν και εφόσον ο συνεντευξιαστής ξέρει τη δουλεία του. Παρακάτω θα δούμε 5 πράγματα που πρέπει να αποφύγεις σε μια συνέντευξη.  

Αρνητικότητα
Το να είστε αρνητικοί απέναντι στον μελλοντικό εργοδότη σας είναι ένα από τα πιο συνηθισμένα λάθη των ερωτηθέντων. Το να σας εκνευρίσει μπορεί να είναι και ένα μικρό τεστ για να δει αν έχετε αυτοέλεγχο σε συγκρούσεις και διαφωνίες που μπορεί να συμβούν καθημερινά στο χώρο εργασίας.

Έλλειψη αυτοπεποίθησης.
Στην ερώτηση «Πιστεύετε ότι έχετε τις ικανότητες για τη συγκεκριμένη θέση;», η απάντηση είναι μια και μοναδική, «ΝΑΙ τις έχω». Η σιγουριά για τον εαυτό μας είναι εκείνη που θα μας δώσει την θέση, κανείς δεν θέλει ανθρώπους που με χαμηλή αυτοπεποίθηση.

Έλλειψη προετοιμασίας.
Δεν πας ποτέ σε συνέντευξη χωρίς να γνωρίζεις κάποια πράγματα για την επιχείρηση. Ένα από τα μεγαλύτερα λάθη των υποψηφίων είναι η έλλειψη προετοιμασίας. Ερεύνησε την ιστοσελίδα της εταιρείας, την εταιρική της κουλτούρα, καθώς και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η εταιρεία σήμερα.
Το ότι είσαι γνώστης της εταιρίας, σημαίνει ότι είναι άξια σημασίας και παίρνεις τη μελλοντική σου δουλεία εκεί στα σοβαρά.

«Εμείς» αντί του «εγώ».
Ένα κοινό λάθος που γίνεται από πολλούς υποψηφίους είναι ότι αναφέρονται στα επιτεύγματά τους ως κάτι που "πήραμε" αντί του "πήρε". Αυτό μπορεί να αφήσει ακόμη και την πιο πετυχημένη συνέντευξη με την εντύπωση ότι, ο υποψήφιος ενδεχομένως φοβάται να πάρει πρωτοβουλίες ή είχε μικρό μερίδιο επιτυχίας σε κάθε έργο. Ουσιαστικά υπάρχει μια κόκκινη γραμμή μεταξύ του "εμείς" και του "εγώ" όπου πρέπει να αναδείξεις τα δικά σου επιτεύγματα και τον τρόπο που συμμετείχες στην επιτυχία των άλλων χωρίς όμως να φανείς ότι δεν έχεις ομαδικό πνεύμα. 


Η συνέντευξη ξεκινά με το καλημέρα.
Ένα μεγάλο λάθος πολλών υποψηφίων επίσης, είναι ότι δείχνουν έναν τελείως διαφορετικό χαρακτήρα στην αίθουσα συνέντευξης από ότι έξω από αυτή. Αυτό είναι λάθος αφού συνειδητά ή ασυνείδητα, αξιολογείσαι από τη στιγμή που θα εισέλθεις στο κτίριο. Εάν δεν είσαι σε θέση να συνδέσεις το πρόσωπο που σε εξυπηρετεί στη ρεσεψιόν προσφέροντας σου καφέ και να φερθείς όπως πρέπει, ίσως έχεις χάσει την ευκαιρία σου για τη θέση.
αυτό που πρέπει να θυμάσαι είναι ότι κάθε συνέντευξη είναι διαφορετική, μιας και κάθε φορά συναντάς διαφορετικούς ανθρώπους και διαφοροποιείται και η θέση εργασίας. Φρόντισε να είσαι πάντα προετοιμασμένος για όλα τα ενδεχόμενα και όλες τις πιθανές ερωτήσεις.