Εμφανιζόμενη ανάρτηση

Summer Holidays

7 ταινίες που πρέπει να δεις.


 “The Secret”, "The Judge" και “Wag the dog” είναι μερικές από τις ταινίες που πρέπει να δεις και θα σε βοηθήσουν να επιτύχεις τους σκοπούς σου.


Δεν συνηθίζω να προτείνω ταινίες. Πολλές φορές δεν θυμάμαι καν αυτές που είδα, ονόματα ηθοποιών ή την πλοκή. Κάποιες ταινίες όμως, δεν είναι απλά ψυχαγωγικές, δεν τις βλέπεις μόνο για να περνάει η ώρα σου. Αν ψάξεις βαθύτερα θα βρεις πράγματα και καταστάσεις που ίσως ταιριάζουν στη ζωή σου και που οι ενέργειες των πρωταγωνιστών μπορούν να γίνουν καλά παραδείγματα.

1. “The Secret”

"Αντί να ασχοληθείς με τα προβλήματα όλου του κόσμου, θα πρέπει να θέσεις όλη την προσοχή σου και την ενέργεια στην εμπιστοσύνη, την αγάπη, τον πλούτο, την εκπαίδευση και την ειρήνη". H ταινία βασίζεται στο νόμο της έλξης και προσπαθεί να παρακινήσει αυτούς που αναζητούν να αλλάξουν νοοτροπία και την έμπνευσή τους. 
2. "The Judge"

Ο Robert Downey Jr στηρίζει στα δύσκολα τον αυταρχικό και σκληρό πατέρα του κάτι που του αλλάζει τη ζωή προς το καλύτερο τελικά. Η ταινία πραγματεύεται τη δύναμη της συγχώρεσης και τις ευκαιρίες που πρέπει να δίνουμε ακόμη και σ΄ αυτούς που μας πλήγωσαν, γιατί αυτό μας κάνει καλύτερους ανθρώπους.3. “Yes, Man!”
Ο Jim Carrey υποδύεται έναν άνθρωπο αρνητικό και απαισιόδοξο που λέει όχι στους πάντες και τα πάντα. Θεωρεί ότι για όλα τα στραβά που του συμβαίνουν φταίει η μοίρα του. Τι γίνεται όμως όταν ξεκινά να λέει ΝΑΙ; Πόσο αλλάζει η ζωή του όταν βάζει σε αυτήν μια νότα αισιοδοξίας;
4. “Ο λύκος της Wall Street”
Η ιστορία είναι βασισμένη στη πραγματική ιστορία του τραπεζίτη Jordan Belfort,  ο οποίος αναπολεί τα κατορθώματά του στις αρχές των 90s που τον έφεραν από το πουθενά στην κορυφή της Wall Street, στα σαλόνια της καλής κοινωνίας της Νέας Υόρκης και της πολυτέλειας και από εκεί πως κατέληξε στη φυλακή. Απαισιόδοξη; Όχι τόσο αν τη παρατηρήσει κάποιος καλά και μάθει ότι με τα χρήματα δεν αγοράζονται τα πάντα.  


5. “Wag the dog”
Η ταινία ήρθε στην Ελλάδα με τον τίτλο "Ένας πρόεδρος, ένα πόλεμος και ένα σκάνδαλο". Πως ένας πρόεδρος μπορεί να αντιμετωπίσει ένα ροζ σκάνδαλο παραμονές των εκλογών; Μόνο αν στρέψει την προσοχή των ψηφοφόρων κάπου αλλού και τι καλύτερο από έναν πόλεμο;
Δολοπλοκίες, νούμερα δημοσκοπήσεων και ένας καλά σκηνοθετημένος πόλεμος μας υπενθυμίζουν ότι τη φήμη την φτιάχνουμε μόνοι μας.


6. “Το κυνήγι της ευτυχίας”

Ο Will Smith είναι διατεθειμένος να κάνει τα πάντα για να επιτύχει μια αξιοπρεπή διαβίωση για τον γιο του. Οι αποτυχημένες επενδύσεις, τα οικονομικά προβλήματα και ο διαλυμένος γάμος του μας διδάσκουν ότι πρέπει να έχουμε πίστη στον εαυτό μας και ότι δεν πρέπει να αφήνουμε καταστάσεις και "τυχαία γεγονότα" να καταστρέψουν τα όνειρα μας.  


7. “Social Network”
Πως ένας φοιτητής από το τίποτα γίνεται ο πιο πλούσιος και επιτυχημένος άνδρας παγκοσμίως; Η ιστορία του Mark Zuckerberg εμπνευστή και ιδρυτή του Facebook δείχνει την αφοσίωση και την πίστη του στον εαυτό του και στην επιτυχία.