Εμφανιζόμενη ανάρτηση

“Innovation Greece”: Η Ελληνική Ένωση Καινοτόμων Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων.

Πως μπορείς να είσαι επιχειρηματίας, όταν τα πάντα τριγύρω σου καταρρέουν σε μια μέρα;
Έχω γράψει συχνά γιατί πρέπει να γίνεις επιχειρηματίας, ή ποια θα έπρεπε να είναι τα προσόντα σου, ή τι δεν πρέπει να φοβάσαι.


   Υπάρχουν όμως και εκείνοι που έχουν ήδη μια επιχείρηση, που συναντούν προβλήματα υγείας και προσπαθούν να δώσουν στη δουλεία τους την ώθηση και τη λειτουργικότητα που χρειάζεται ώστε να μπορεί και κάποιος άλλος να τη λειτουργήσει και να τη διαχειριστεί.

   
   Αυτή τη δύσκολη στιγμή, σου γεννούνται ερωτήματα. Σε ποιον να το πω; Ποιόν να εμπιστευτώ; Ποιος γνωρίζει το αντικείμενο καλά; Πως θα με αντιμετωπίσουν μετά; Ποιος μπορεί να λειτουργήσει την επιχείρηση μου όπως εγώ;
  
   Όλα αυτά τριγυρίζουν στο μυαλό σου μέχρι να βρεις τη δύναμη να το ξεστομίσεις. Να είμαι ειλικρινής, δεν είναι καθόλου εύκολο. Δεν μπορείς να ξεστομίσεις εύκολα ότι έχεις πρόβλημα υγείας. 

   Ούτε να βάλεις άμεσα αντικαταστάτη, ούτε να αποχωρήσεις απότομα. Πιστεύω ακράδαντα ότι ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα που ένας ιδρυτής πρέπει να κάνει είναι να ορίσει μια κουλτούρα για την εταιρεία του. Όσο μικρή κι αν είναι, πρέπει να έχει φιλοσοφία, σχέδιο και όραμα. 
   
   Όταν υπάρχει ξεκάθαρο όραμα, θα ξέρεις ότι και οι υπάλληλοι ή οι συνεργάτες σου, μπορούν να δουλέψουν σκληρά για να επιτευχθεί αυτό το όραμα. Μπορούν να αναλάβουν υποχρεώσεις επειδή πιστεύουν στο όραμά μου. αυτό πηγαίνει από υπάλληλο σε υπάλληλο που μπαίνει στην επιχείρηση, δημιουργώντας συνοχή και μια αόρατη αλυσίδα μεταξύ τους.
  
  Επιτυγχάνοντας μια τέτοια συνοχή, θα μπορείς ήσυχα να αντιμετωπίσεις την ασθένεια σου. Μπορείς να έχεις την ελπίδα ότι η επιχείρηση σου βρίσκεται σε καλά χέρια, σε χέρια ανθρώπων που την αγαπάνε όπως εσύ.