Εμφανιζόμενη ανάρτηση

Summer Holidays

"Γενική Γραμματεία Ψηφιακής Πολιτικής" θεσπίζει η κυβέρνηση

Τη δημιουργία Γενικής Γραμματείας Ψηφιακής Πολιτικής ανακοίνωσε ο υφυπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού Αλέξης Χαρίτσης, στο πλαίσιο του συνεδρίου ICT Forum που διεξάγεται σήμερα στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο της Αθήνας.

Όπως ανέφερε, η γραμματεία θα αναφέρεται στο ανώτατο κυβερνητικό επίπεδο και αναμένεται να δώσει πνοή στην προώθηση και συντονισμό των έργων πληροφορικής στο Δημόσιο. 
Ο Α. Χαρίτσης έκανε επίσης απολογισμό του ΕΣΠΑ και αναφέρθηκε στις προοπτικές του νέου ΕΣΠΑ, αλλά και στις πρωτοβουλίες για τη θέσπιση κινήτρων για επαναπατρισμό των νέων επιστημόνων που λόγω της οικονομικής κρίσης μετανάστευσαν σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες. 
Αναφέρθηκε επίσης στις νέες ρυθμίσεις που προωθούνται από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για το νέο ΕΣΠΑ, με τις οποίες αναμένεται να ενισχυθεί σημαντικά η ρευστότητα του προγράμματος με πραγματικούς όρους, καθώς και η διευκόλυνση των δικαιούχων στην πρόσβαση σε αυτό. 
Σημείωσε, επίσης την παράταση του προγράμματος ICT For Growth μέχρι το τέλος του 2015 και ανέφερε την ανάγκη τα σημαντικά έργα πληροφορικής της τρέχουσας περιόδου να υλοποιηθούν με τους καλύτερους δυνατούς όρους.