Εμφανιζόμενη ανάρτηση

Summer Holidays

6 σημάδια που δείχνουν πως δεν κάνεις για ηγέτης.


   Η έννοια του ηγέτη είναι κάτι που δελεάζει πολλούς ανθρώπους και κάνει πολλούς να επιθυμούν διακαώς να πάρουν μια αρχηγική- ηγετική θέση.
   Ωστόσο, το γεγονός πως το επιθυμούν δεν σημαίνει πως διαθέτουν και τα κατάλληλα προσόντα για να γίνουν για να γίνουν όχι απλά αρχηγοί αλλά επιτυχημένοι αρχηγοί.
   Όσον αφορά τον επιχειρηματικό κόσμο ηγέτης είναι εκείνος που φέρνει νέους πελάτες, που ιντριγκάρει την ομάδα του να καινοτομεί και να δουλεύει προς την ανάπτυξη νέων προϊόντων και υπηρεσιών.   Αν και υπάρχουν πολλοί τέτοιοι ηγέτες στην αγορά, θα συναντήσουμε αρκετές περιπτώσεις που μερικοί από αυτούς δεν έχουν πολλές συνεργασίες ή γρήγορα πέφτουν από τη θέση τους. Τι είναι εκείνο λοιπόν που χαρακτηρίζει έναν επιτυχημένο ηγέτη και ποια πράγματα θα πρέπει να δούμε για το αν εσύ προσωπικά κάνεις για ηγέτης.
Υπάρχουν 6 σημάδια, καταστάσεις ή συμπεριφορές που δείχνουν ότι πράγματι κάποιος δεν κάνει για ηγέτης.

ΣΗΜΑΔΙ 1o
Δεν υπάρχει σωστή κατεύθυνση
Ξεκινώντας μια εργασία πρέπει να υπάρχει στόχος όχι μόνο προς το τελικό αποτέλεσμα αλλά και προς την διεργασία της. Τα μέλη της ομάδας πρέπει να έχουν σαφή κατεύθυνση, πως θα κινηθούν, πως θα ενεργήσουν και σαφώς πως θα επικοινωνούν μεταξύ τους. Κάτι τέτοιο επιτυγχάνεται με συχνές συναντήσεις και συζητήσεις που αν δεν τις οργανώσει ο ηγέτης κανένα μέλος από την ομάδα δεν θα το κάνει.

ΣΗΜΑΔΙ 2o
Εξουθενωμένη ομάδα.
Αν βλέπετε τους συνεργάτες σας να μην παίρνουν πρωτοβουλίες και να κάνουν μόνο όσα εσείς τους ζητάτε, τότε τους έχετε κουράσει αρκετά. Η υπερβολική πίεση και οι πολλές απαιτήσεις οδηγούν στην εξάντληση. Και μπορεί εσύ να αισθάνεσαι περήφανο για το τελικό αποτέλεσμα αλλά η απόδοση της μπορεί να πέσει για το επόμενο στόχο.

ΣΗΜΑΔΙ 3o
Κακή συμπεριφορά.
Ότι χειρότερο να μιλάς άσχημα και πόσο μάλλον σε δημόσιο χώρο. Μπορεί μεταξύ σας να σκοτώνεστε αλλά η εικόνα που πρέπει να βγαίνει προς τα έξω πρέπει να είναι η εικόνα μιας ενωμένης και καλά συνεργάσιμης ομάδας.

ΣΗΜΑΔΙ 4o
Πολλές δεσμεύσεις.
Δεσμεύεσαι απέναντι σε πελάτες για δουλείες που δε ξέρεις αν μπορούν να γίνουν. Έτσι φτάνεις στο σημάδι 2ο και την πιέζεις αρκετά για να πετύχει τον στόχο.

ΣΗΜΑΔΙ 5o
Κακή οργάνωση.
Αν δεν ξέρεις τι ακριβώς κάνει και τι μπορεί να κάνει ο καθένας, τότε υπάρχει πρόβλημα. Κάθε άτομο έχει άλλες ικανότητες και άλλα προτερήματα που πρέπει να του ανατίθενται εργασίες με βάση αυτά, αν εσύ δίνεις τις ίδιες σε πολλούς θεωρώντας ότι κάποιος από αυτούς θα την κάνει σωστά, τότε χάνετε η εμπιστοσύνη απέναντι τους.

ΣΗΜΑΔΙ 6o
Δεν δίνεις πρωτοβουλίες.
Ναι το ξέρουμε ότι έχεις καινοτόμες ιδέες και φέρνεις πελάτες αλλά δώσε και σε κανέναν από τους συνεργάτες του την ευκαιρία να δράσει και αυτός. Πρώτα να ξέρεις ότι έχει όφελος όλη η ομάδα και έπειτα εκείνος. Όταν δεν δίνεις πρωτοβουλίες στους άλλους, δημιουργείς την εικόνα ενός ηγέτη που φοβάται μην του κλέψουν τη θέση.