Εμφανιζόμενη ανάρτηση

“Innovation Greece”: Η Ελληνική Ένωση Καινοτόμων Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων.

Καινοτομία = υψηλότερα περιθώρια κέρδους.


 Όσο η αγορά βάλετε από capital control και λανθασμένα πολιτικά παιχνίδια, υπάρχουν μερικοί θαραλλέοι και… ριψοκίνδυνοι που αποφασίζουν να καινοτομήσουν με καινούργια προϊόντα και πρωτότυπες υπηρεσίες. 

Η καινοτομία είναι το ίσως το μοναδικό κλειδί της επιτυχίας στην ελληνική αγορά του 2015 και αυτό γιατί όσοι θα φέρουν κάτι καινούργιο θα ταράξουν τα νερά της αγοράς και το καταναλωτικό κοινό θα τους προτιμήσει έστω και μόνο για μια δοκιμή. 

Τι είναι καινοτόμο;
Καινοτόμο θεωρείτε οτιδήποτε δεν υπάρχει στην αγορά που θέλεις να αναπτυχθείς και υπάρχει και η αντίστοιχη αγοραστική δύναμη να το στηρίξει.  

Πως θα το ανακαλύψω;
Σαφώς με έρευνα, σε κάθε επιμελητήριο υπάρχουν λίστες με επιχειρήσεις κάθε αντικειμένου που μερικές δεν πιστεύατε ότι υπάρχουν. Μεγάλες αλυσίδες κάνουν επίσης έρευνες για να δουν την αγοραστική δύναμη και πόσο πρόσφορο έδαφος υπάρχει για να γίνει αυτό.
Αξίζει ένα επιδοτούμενο πρόγραμμα;
Τα επιδοτούμενα προγράμματα είναι μια καλή ευκαιρία για εξεύρεση κεφαλαίου, αρκεί να θέλεις πραγματικά να ξεκινήσεις μια επιχείρηση.
Στη μεγάλη παγίδα όμως που έπεσαν πολλοί είναι ότι άνοιγαν επιχειρήσεις εξαιτίας του προγράμματος και όχι γιατί ήθελαν πραγματικά να γίνουν επιχειρηματίες. Τα επιδοτούμενα προγράμματα ήταν κατά κάποιο τρόπο η κότα με τα χρυσά αυγά για πολλούς που πίστευαν ότι μέσα σε μια νύχτα θα έφευγαν από την ανεργία και θα γινόντουσαν επιχειρηματίες.
Αν ο σκοπός σου κατά βάθος είναι αυτός, σκέψου καλά πριν μπλέξεις με κλεισμένες τράπεζες, ΟΑΕΔ, εφορίες και επιμελητήρια.