Εμφανιζόμενη ανάρτηση

“Innovation Greece”: Η Ελληνική Ένωση Καινοτόμων Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων.

Ηγεσία. Μαθήματα και Ικανότητες.

Κάθε ηγέτης πρέπει σε κάθε στιγμή της ζωής του να είναι έτοιμος να δεχτεί αλλαγές, νέες καταστάσεις και νέα πράγματα.
Δεν ξέρουμε σε πόσες περιπτώσεις το ρητό «Ηγέτης γεννιέσαι, δεν γίνεσαι» επαληθεύεται αλλά ακόμη και κάποιος γεννημένος ηγέτης οφείλει να είναι ανοιχτός σε νέα πράγματα και καταστάσεις.


Κάντε ό,τι μπορείτε.
            Οι ηγέτες έρχονται συχνά αντιμέτωποι με διάφορα ζητήματα και προκλήσεις. Ποτέ δεν θα πρέπει να χρησιμοποιούν τη δικαιολογία ότι δεν μπορούν να κάνουν τίποτα. Απλά κάνουμε ό, τι μπορούμε. Ως ηγέτης μπορεί κάποιος να μην είναι σε θέση να καθορίσει τα πάντα, αλλά μπορεί να υπάρχει ένα κομμάτι που μπορεί να βοηθήσει.
Μην το πάρετε προσωπικά.
            Ένας ηγέτης δεν πρέπει ποτέ να παίρνει τα πράγματα προσωπικά. Πάντα να λέτε «Η δουλεία είναι δουλεία». Αυτό μερικές φορές είναι δύσκολο να το κάνετε όταν είστε παθιασμένοι με τη δουλειά και με τα καθήκοντα που διαχειρίζεστε. Θα πρέπει να επικεντρωθείτε στην δουλειά που πρέπει να γίνει και να το κάνουμε.
Ίσοι όροι
            Ένας ηγέτης πρέπει να θεωρεί τον εαυτό του ίσο με τους υπαλλήλους του, όσον αφορά τους στόχους. Έτσι θα δώσετε μαθήματα ηγεσίας και όχι ένα αυταρχικό στυλ.
Ικανότητες.
Οι καλοί ηγέτες θα πρέπει να έχουν αρκετές ικανότητες:  
Συνεργατικότητα και ομαδικό πνεύμα.
Καινοτομία και Δημιουργικότητα.
Οικονομικές γνώσεις.

            Να θυμάστε, πολλές από αυτές τις δεξιότητες απαιτούν χρόνο και εκπαίδευση για την ανάπτυξη. Πολλοί καλοί ηγέτες είναι η διά βίου μαθητές, επειδή καταλαβαίνουν ότι αυτές και άλλες δεξιότητες δεν είναι απαραίτητα συνυφασμένες με όλους, αλλά μπορεί να μάθει και να αναπτυχθεί.