Εμφανιζόμενη ανάρτηση

Summer Holidays

Mυστικά για πετυχημένες συνεντεύξεις τύπου.

Η προετοιμασία της συνέντευξης τύπου είναι για να βγουν στον… «αέρα» πραγματικά περιστατικά και σαφώς όλα πρέπει να είναι τέλεια. Για να μην έχετε λοιπόν μια αποτυχημένη συνέντευξη τύπου, γνωρίστε τα βασικά σημεία του μηνύματος σας.

  1. Το μόνο πράγμα που πρέπει να θυμάστε όταν ετοιμάζετε μια συνέντευξη τύπου, είναι ότι εκείνη δεν γίνεται για να ευχαριστήσουμε τους δημοσιογράφους, αλλά για να προωθήσουμε εμάς, την επιχείρηση, τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες μας.
  2. Γράψτε 3-5 σύντομες δηλωτικές προτάσεις που αποτελούν τον πυρήνα της επικοινωνίας σας. Αυτά θα είναι τα σημεία που θα καθηλώσουν το κοινό σας
  3. Αντιστρέψτε τους όρους. Σίγουρα οι δημοσιογράφοι θα σας ρωτήσουν κάτι που δεν θέλετε να απαντήσετε ή δεν θέλετε να θιχτεί ή να σχολιαστεί σε μια συνέντευξη τύπου. Αντί για το «βλέμμα του νεκρού» ετοιμάστε μια σειρά από φράσεις-προτάσεις που θα αντιστρέψουν τις ερωτήσεις εκεί που θέλετε εσείς.
  4. Σωστές- λέξεις κλειδιά. Δεν επαναλαμβάνετε τα λόγια της ερώτησης του δημοσιογράφου, γιατί μπορεί να συνδεθεί ερώτηση με απάντηση χωρίς εσείς να το θέλετε.  Ας πάρουμε για παράδειγμα ότι παρουσιάζετε ένα νέο αναψυκτικό κατάλληλο για δίαιτες. Ο δημοσιογράφος σίγουρα θα κάνει την κλισέ δήλωση, ότι άλλα παρόμοια σκευάσματα στο παρελθόν περιείχαν ουσίες βλαβερές για τον άνθρωπο. Σε καμία περίπτωση δεν θέλετε να συγχέουν το αναψυκτικό σας με βλαβερές ουσίες, ασθένειες και τέτοια. Η απάντηση σας σε μια τέτοια περίπτωση είναι η εξής: «Το νέο μας αναψυκτικό, έχει πολύ υψηλή περιεκτικότητα σε θρεπτικά συστατικά και έχει δημιουργηθεί κάτω από το άγρυπνο μάτι του ΕΦΕΤ και άλλων ρυθμιστικών αρχών, έτσι ώστε οι πελάτες μας να μπορούν να έχουν πλήρη εμπιστοσύνη σε αυτό." Βλέπετε πόσο μεγάλη είναι η διαφορά ανάμεσα στην ερώτηση και την απάντηση;
  5. Συγκεκριμένοι χρόνοι. Μην ξεχνάτε ότι οι χρόνοι σας είναι περιορισμένοι και δεν μπορείτε να σπαταλήσετε όλη την ώρα της συνέντευξης σε μια ερώταπάντηση. Αν διαπιστώσετε ότι η συζήτηση έχει απομακρυνθεί από το κύριο θέμα, πρέπει να βρείτε τρόπο να κόψετε τη συζήτηση με φράσεις όπως «σε μια επόμενη ενημέρωση σας θα μιλήσουμε εκτενέστερα για αυτό το θέμα που με ρωτάτε». Κρατήστε επίσης τις απαντήσεις σας σύντομες.
  6. Πρακτική. Αυτό δεν είναι κάτι που οποιοσδήποτε από εμάς γεννήθηκε γνωρίζοντας το. Εξασκηθείτε, δεν είναι κακό, ειδικά αν είναι η αρχή. Ζητήστε βοήθεια από έναν συνάδελφο και εξασκηθείτε σε τυχόν δύσκολες ή δυσάρεστες ερωτήσεις που μπορεί να προκύψουν.
 Τέλος απαράβατος κανόνας. Πάντα να λέτε την αλήθεια. Το ψέμα δεν ωφέλησε ποτέ κανέναν.