Εμφανιζόμενη ανάρτηση

“Innovation Greece”: Η Ελληνική Ένωση Καινοτόμων Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων.

4 θανάσιμες… ασθένειες που μπορούν να σκοτώσουν την επαγγελματική σας καριέρα.

Την βιωσιμότητα της επαγγελματικής σας καριέρας μπορούν να σκοτώσουν 4 ασθένειες που πλήττουν πολλούς σύγχρονους επαγγελματίες. Αυτές οι… ασθένειες επηρεάζουν την ψυχική και συναισθηματική ευεξία σας με αποτέλεσμα να μην παίρνετε τις σωστές αποφάσεις και να βγαίνετε χαμένοι μέσα από διαπραγματεύσεις.  Νόσος # 1 Φόβος.
Ο φόβος μας παραλύει και μας τυφλώνει από το να δούμε τις ευκαιρίες που μας περιβάλλουν. Είναι ο εχθρός της δράσης και της προόδου και μας εμποδίζει να πραγματοποιήσουμε τα όνειρά μας. Η μόνη θεραπεία για το φόβο είναι η δράση. Αν είστε άνθρωπος που φοβάστε τότε, προσπαθήστε να τον εκμεταλλευτείτε και μάθετε να δράτε όταν νιώθετε ότι ο φόβος έρχεται πάνω από το κεφάλι σας.

Νόσος # 2 Αναβλητικότητα.
Θα σας πω μια κλισέ φράση: «Μην αναβάλλεις για αύριο κάτι που μπορείς να κάνεις σήμερα.» Όταν πρέπει να τελειώσει μια δουλεία πρέπει να γίνει τη καθορισμένη στιγμή, μην ξεχνάτε να κοιτάτε και την επόμενη μέρα στην ατζέντα σας, γιατί αν είναι ήδη φορτωμένη με υποχρεώσεις πως θα βρείτε χρόνο να κάνετε και ότι αμελήσατε από σήμερα;

Νόσος # 3 Απαισιοδοξία.
Αυτή η ασθένεια θα σας κρατήσει μακριά από το να εμπιστευτείτε τους άλλους και να θέσετε μεγαλύτερους στόχους. Η απαισιοδοξία μας δίνει συχνά «καλούς» και «βάσιμους» λόγους να μην κάνουμε κάτι, ψάχνουμε δηλαδή όλα εκείνα που ίσως μας εμποδίσουν από το έργο μας. Για παράδειγμα, αν θέλετε να πάρετε ένα ακόμη πτυχίο, μπορεί να σκεφτείτε ότι έχουν περάσει τα χρόνια. Αν πάλι θέλετε να επεκτείνετε την επιχείρηση σας θα σκεφτείτε ότι η οικονομική κρίση δεν βοηθά. Η απαισιοδοξία πάντα θα βρίσκει τρόπους να μας σταματήσει από τη βελτίωση στους εαυτούς μας.

Νόσος # 4 Χαμηλή αυτοεκτίμηση.
Αυτή η ασθένεια μολύνει άνδρες και γυναίκες ανεξαρτήτου ηλικίας, οικονομικής και κοινωνικής κατάστασης. Είναι ίσως η πιο θανατηφόρα από τις τέσσερις αυτές ασθένειες. Η χαμηλή αυτοεκτίμηση είναι ο εχθρός της μοναδικότητας του εαυτού μας. Δεν εκτιμούμε τον ίδιο μας τον εαυτό, τις ικανότητες μας και τις δυνάμεις μας, θεωρώντας τον εαυτό μας κατώτερο από άλλους. Όσοι έχουν χαμηλή αυτοεκτίμηση προσπαθούν να μοιάσουν σε κάποιον άλλον,  προσπαθούν να δημιουργήσουν πρότυπα που συχνά μπορεί να αποδειχτούν λάθος επιλογές.
Η μοναδική θεραπεία για να γιατρέψετε τη χαμηλή αυτοεκτίμηση είναι να αποδεχτείτε τον εαυτό σας όπως είναι, με τα μειονεκτήματα και τα μειονεκτήματα. Μην είστε σίγουροι ότι αυτοί που προσπαθείτε να μοιάσετε έχουν λιγότερα μειονεκτήματα από εσάς, μπορεί και οι ίδιοι να βιώνουν τα ίδια συναισθήματα χαμηλής αυτοεκτίμησης αλλά εσείς να μην το καταλάβετε.