Εμφανιζόμενη ανάρτηση

“Innovation Greece”: Η Ελληνική Ένωση Καινοτόμων Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων.

5 συμβουλές για έναν νέο επαγγελματία δημοσίων σχέσεων.

Κάθε νεοεισερχόμενος στην αγορά εργασίας έχει ανάγκη από καθοδήγηση για να καταφέρει να αναδείξει τα προσόντα του. Παρακάτω θα βρείτε 5 συμβουλές που ένας νέος επαγγελματίας δημοσίων σχέσεων θα πρέπει να ακολουθήσει. 

1. Πάρτε ένα μέντορα.
Ο μέντορας είναι ότι πολυτιμότερο για έναν νεοεισερχόμενο στην αγορά εργασίας. Μπορεί να είναι ένας καθηγητής, ένας επιστήμονας ή ένας επαγγελματίας του κλάδου. Θα σας ενθαρρύνει, θα σας συμβουλέψει και θα σας μεταδώσει το ήθος και την εμπειρία του.
2. Δουλέψτε γύρω από το τραπέζι.
Γίνετε μέρος της ομάδας, όχι ένας απλός παριστάμενος. Οι περισσότερες εταιρίες κάθε Δευτέρα πρωί έχουν συνάντηση όπου συζητούν το εβδομαδιαίο πρόγραμμα. Αυτές οι συναντήσεις είναι μια μεγάλη ευκαιρία για να δείτε που μπορείτε να συμμετέχετε περισσότερο και που μπορείτε να αναπτύξετε τις ικανότητες σας.
3. Λειτουργήστε σαν πραγματικός υπάλληλος.
Κάθε μέρα στη δουλεία είναι ένα τεστ, δεν υπάρχει οδηγός σπουδών ούτε βαθμολογία που μπορείτε να βελτιώσετε στο επόμενο εξάμηνο. Ό,τι κάνετε στη δουλεία σας καταγράφετε και δεν έχει επιστροφή, πλέον είστε υπεύθυνοι για τη δημιουργία πιθανών λύσεων και μπορεί ανά πάσα ώρα να αναλάβετε ένα project μόνος σας. Ο πραγματικός κόσμος δεν έχει να κάνει με το βαθμό, πρόκειται για παροχή πραγματικών αποτελεσμάτων.
4. Ποτέ μην πείτε όχι.
Μιλάω για τις περιπτώσεις που θα χρειαστεί να πάρετε μια πρωτοβουλία ή να συμμετάσχετε σε ένα project και εσείς πείτε όχι γιατί απλά φοβηθήκατε. Οι δοκιμασίες αυτές είναι ευκαιρία για να αποδείξετε τις ικανότητες σας και ταυτόχρονα να συλλέγετε εμπειρίες.
5. Δοκιμάστε νέα πράγματα.
Έχετε μείνει κολλημένοι στη φοιτητική ζωή και στις συναντήσεις με τους συμφοιτητές σας που απλά μιλάτε για τη καθημερινότητα σας; Καιρός να ξεκολλήσετε, βγείτε με άτομα του επαγγελματικού σας περιβάλλοντος και διευρύνετε τις γνωριμίες σας.