Εμφανιζόμενη ανάρτηση

“Innovation Greece”: Η Ελληνική Ένωση Καινοτόμων Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων.

Στείλτε το σωστό μήνυμα με το σωστό χρώμα.

Πρόσφατα η www.pantone.gr δημοσίευσε ένα μεγάλο infographic που δείχνει τι αντιπροσωπεύει κάθε χρώμα, συμπεριλαμβανομένου και του τρόπου που μας επηρεάζει κάθε χρώμα διαφορετικά. Ξεκίνησα λοιπόν να σκέπτομαι αν και κατά πόσο το χρώμα των ρούχων μου επηρεάζει το κλείσιμο μιας συμφωνίας, αλλά και αν ένα χρώμα μας κάνει επιτυχημένους, χαρούμενους ή λυπημένους.  

Όλοι έχουμε αγαπημένα χρώματα, καθώς και τα χρώματα που δείχνουν καλύτερα πάνω μας (που μας πάνε), αξίζει όμως να δούμε εκ νέου τι σημαίνει και τι μήνυμα δίνει κάθε χρώμα ασχέτως με τις προσωπικές μας προτιμήσεις.
Δύο πράγματα πρέπει να λάβουμε υπόψη όταν επιλέγουμε χρώμα. Το μήνυμα που θέλουμε να μεταδώσουμε και τον παραλήπτη του μηνύματος.
Πάρτε για παράδειγμα τους δύο υποψηφίους πρωθυπουργούς, επέλεγαν να φορούν (ασχέτως γραβάτας)όχι μόνο το μονότονο μαύρο αλλά μπλε και καφέ που δείχνουν σοβαρότητα και σταθερότητα, θέλοντας να δηλώσουν ότι δεσμεύονται με αυτά που λένε.

Εδώ είναι μια λίστα των βασικών χρωμάτων και τι αντιπροσωπεύουν σύμφωνα με το infographic της pantone. 
Μαύρο = Σοφιστικέ
Μπλε = Αξιόπιστο, Ασφαλές
Κόκκινο = Έντονο, Παθιασμένο
Κίτρινο = Αισιόδοξο, καινοτόμο
Πορτοκαλί = Ζωηρό, Ενεργητικό
Μωβ = Ηγεμονικό, Γοητευτικό
Πράσινο = Αναζωογονητικό
Γκρι = Κομψό, Διαχρονικό
Καφέ = Προσγειωμένο, Στιβαρό
Ροζ = Διασκεδαστικό

Την επόμενη φορά λοιπόν που θα προετοιμαστείτε για μια συνέντευξη ή μια παρουσίαση, αφιερώστε χρόνο και στο χρώμα που θα έχει το ρούχο σας πέρα από το σχέδιο, αν θέλετε να στείλετε το σωστό μήνυμα.