Εμφανιζόμενη ανάρτηση

“Innovation Greece”: Η Ελληνική Ένωση Καινοτόμων Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων.

Εργασία απ’ το σπίτι. PROS & CONS


Η εργασία στο σπίτι είναι μια έννοια παρεξηγημένη από πολλούς. Όπως έχω πει και σε άλλα άρθρα όταν κάποιος μας λέει ότι εργάζεται από το σπίτι στο μυαλό μας φτιάχνουμε δεκάδες σενάρια σχετικά με τη νομιμότητα της εργασίας του, το πόσο κι αν κουράζεται καθώς και για τα χρήματα που βγάζει. 
Όπως όλα τα είδη εργασίας έτσι και η εργασία απ΄ το σπίτι έχει τα υπέρ και τα κατά, ανάλογα βέβαια με το αντικείμενο σας πληθαίνουν τα υπέρ ή τα κατά.

Πολλές ώρες εργασίας.
Οι περισσότεροι που εργάζονται στο σπίτι, συνήθως δουλεύουν πολύ περισσότερες ώρες από έναν που έχει “μια κανονική δουλειά” γιατί πολύ απλά δεν υπάρχει σταθερό ωράριο που σας λέει ότι στις 5 ακριβώς σταματάτε.

Διάφορες ενοχλήσεις από το οικογενειακό – γειτονικό – φιλικό περιβάλλον. 
Σίγουρα έχει περάσει απ΄ το μυαλό σας να κρεμάσετε έξω από την εξώπορτα «Ωράριο εργασίας».
Έλλειψη ανταγωνισμού. Δεν ξέρω αν είναι καλό ή κακό αλλά τον να μην έχετε συναδέλφους γύρω σας,  αλλά ίσως τους χρειαζόσασταν όταν είχατε ένα πρόβλημα στην εργασία που θα μπορούσαν να σας βοηθήσουν. 

Μεγαλύτερα έσοδα. 
Η εργασίες που μπορείτε να αναλάβετε ενώ δουλεύετε στο σπίτι μπορεί να είναι περισσότερες από αυτές που θα αναλαμβάνατε σε ένα γραφείο.

Ελεύθερο ωράριο.
Στην αύξηση των εσόδων μπορεί να συμβάλει και το ωράριο που μπορείτε να το φτιάξετε μόνοι σας ανάλογα με τον φόρτο εργασίας.

Πολλαπλές αρμοδιότητες.
Αν είστε γυναίκα θα με καταλάβετε. Η εργασία απ΄ το σπίτι επιτρέπει σε πολλούς να ασχοληθούν και λίγο με την οικογένεια τους, σε κάποιο από τα διαλείμματα.