Εμφανιζόμενη ανάρτηση

“Innovation Greece”: Η Ελληνική Ένωση Καινοτόμων Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων.

7 πράγματα που οι επιτυχημένοι άνθρωποι κάνουν διαφορετικά για να πετύχουν τους στόχους τους

Αναρωτιέμαι μερικές φορές πως μερικοί άνθρωποι με πολύ λίγο κόπο πετυχαίνουν τον σκοπό τους και άλλοι πρέπει να προσπαθήσουν μήνες για να πετύχουν τα μισά. Για πολλούς λέμε ότι έχουν το κοκαλάκι της νυχτερίδας ή ότι έχουν άστρο να πετύχουν. Μήπως όμως δεν είναι απλά παιχνίδι τύχης αλλά παίζει ρόλο ο τρόπος που λειτουργούν από τη στιγμή που θα βάλουν ένα στόχο μέχρι το τέλος τους.Στόχοι και σκοποί
Ξέρετε ότι η επιτυχία μπορεί να αποτελείται από πολλούς στόχους αλλά ο σκοπός είναι ένας και μοναδικός, να επιτύχετε και να καταξιωθείτε σαν επαγγελματίας. Να είστε συγκεκριμένοι. Όταν βάζετε έναν στόχο, μην λέτε για παράδειγμα ότι θέλω να αυξηθούν τα έσοδα μου για τον μήνα Ιανουάριο, αλλά ότι για το μήνα Ιανουάριο τα έσοδα μου θα αυξηθούν κατά 10% μέσα από συγκεκριμένες ενέργειες που θα έχω κάνει.

Αδράξτε την στιγμή.
Οι ευκαιρίες μπορεί να έρθουν ανά πάσα ώρα και στιγμή. Αν όμως αφήσετε την κούραση της ημέρας και τις υποχρεώσεις να σας απογοητεύσουν τότε δεν θα δείτε τις ευκαιρίες που απλώνονται μπροστά σας και σίγουρα δεν θα τις εκμεταλλευτείτε.

Feedback.
Υπάρχει καλύτερος τρόπος να βελτιωθείτε από το feedback; Η συχνή και ειλικρινής ανατροφοδότηση από άλλους ανθρώπους (πελάτες, συνεργάτες, ανταγωνιστές, κοινωνία) μας βοηθά να ελέγξουμε κατά πόσο οι ενέργειες μας για να πετύχουμε τον σκοπό μας πιάνουν τόπο.

Αισιοδοξία
Θυμάστε τον Κώστα Βουτσά σε μία ταινία που έλεγε «Όλα καλά, όλα ανθηρά!»; Έτσι ακριβώς πρέπει να ενεργείτε και εσείς. Ποτέ μα ποτέ δεν λέτε ότι η δουλεία σας δεν πάει καλά, πάντα για όλους η επιχείρηση σας έχει ανάπτυξη. Αυτό θα σας δώσει την ευκαιρία να έρθουν καινούργιοι πελάτες η οποίοι σαφώς θα προτιμήσουν μια επιχείρηση που πάει καλά.

Έμφαση στην βελτίωση.
Είναι καλό να εμπιστεύεστε τις ικανότητές σας και ακόμη πιο σημαντικό να ξέρετε ότι μπορείτε να τις βελτιώσετε. Δώστε έμφαση στην αυτοβελτίωση σας και βάλτε στο καθημερινό σας πρόγραμμα την αλλαγή και βελτίωση ως εργαλεία για την επίτευξη των στόχων σας.

Να έχετε κότσια.
Οι άνθρωποι που έχουν "κότσια" διεκδικούν καλύτερη εκπαίδευση, αναζητούν ευκαιρίες και έχουν το θάρρος να ζητήσουν βοήθεια. Έχουν τα "κότσια" να κάνουν αλλαγές όταν χρειάζεται ή να κάνουν στην άκρη, αν απαιτείται, δεσμεύονται στους μακροπρόθεσμους στόχους και επιμείνουν σε αυτούς όσο στραβά κι αν έχει πάει.

Δύναμη της θέλησης.
Χτιστέ τη δύναμη της θέλησης όπως ένα γραμμωμένο σώμα. Κάνετε γυμναστική για να φροντίσετε το σώμα σας και φροντίζετε να τρέφεστε σωστά για να το διατηρήσετε σε άψογη κατάσταση. Το ίδιο ισχύει και για τη δύναμη της θέλησης, όσο δεν την ενισχύετε τόσο εκείνη αποδυναμώνεται. Μπορείτε να παρακολουθήσετε κάποια μαθήματα αυτοβελτίωσης και ενίσχυσης της προσωπικότητας σας που θα σας βοηθήσουν αρκετά για να ανταπεξέλθετε στις καθημερινές προκλήσεις.