Εμφανιζόμενη ανάρτηση

“Innovation Greece”: Η Ελληνική Ένωση Καινοτόμων Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων.

2015. Η χρονιά σας να λάμψετε.


Το 2015 είναι το έτος του επιχειρηματία και η μεγάλη στιγμή για τις μικρές επιχειρήσεις να ευδοκιμήσουν -σύμφωνα με οικονομικές μελέτες που δημοσιεύτηκαν το περασμένο φθινόπωρο- έφτασε. 
Είμαστε μάρτυρες μια πραγματικής αλλαγής στον τρόπο με τον οποίο οι άνθρωποι επικοινωνούν όσον αφορά την οικονομία και τις επιχειρήσεις γενικότερα. Όλοι μιλούν για καινοτομίες, αφού ξεφυτρώνουν όλο και περισσότερες μικρές νέες επιχειρήσεις που ασχολούνται με τελείως διαφορετικά πράγματα από ότι οι παλιές, αλλάζοντας ταυτόχρονα και την έννοια τους επιχειρηματία.
Στο παρελθόν, ο επιχειρηματίας φάνταζε κάτι το τέλειο και ανέφικτο, ήταν κάποιος που είχε φτάσει στο ιδανικό και σαφώς είχε οικονομική άνεση. Σήμερα, ο επιχειρηματίας θεωρείται ήρωας που καθημερινά παλεύει με δύσκολους πελάτες, φόρους και ασύμφορες οικονομικές συνθήκες για να πετύχει ένα μικρό κέρδος και την αναγνώριση που τους αξίζει.
Η ύφεση των προηγούμενων ετών έπληξε σκληρά τις μικρές επιχειρήσεις και αρκετοί που δεν ήταν ικανοί και δυνατοί να αλλάξουν, προτίμησαν να βγουν απ΄ το παιχνίδι.
Για να είναι και για την δική σας μικρή επιχείρηση το 2015 η καλύτερη χρονιά, φροντίστε να έχετε τα αυτιά σας ανοικτά στις αλλαγές και στους επικείμενους κινδύνους.
Η συμβουλή μου προς εσάς είναι να σκεφτείτε τρόπους για να αναπτύξετε νέες ιδέες και να επωφεληθείτε από τη βοήθεια και την υποστήριξη που είναι διαθέσιμη για εσάς είτε αυτή προέρχεται από δημόσιο ή ιδιωτικό φορέα, είτε από έναν φίλο.
Κάντε χρήση της μείωσης συντελεστών των επιχειρήσεων και αναζητήστε τις δυνατότητες εξαγωγών. Η δημιουργία κόμβων καινοτομίας σε ολόκληρη τη χώρα, ιστοσελίδες και επενδυτικά προγράμματα μπορούν να στηρίξουν την μικρή σας επιχείρηση.
Θυμηθείτε, δεν είστε μόνοι! Αδράξτε τη μέρα και πηγαίνετε την επιχείρηση σας ένα βήμα παραπέρα.