Εμφανιζόμενη ανάρτηση

“Innovation Greece”: Η Ελληνική Ένωση Καινοτόμων Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων.

Χτίστε ένα δυνατό προσωπικό brand με 5 απλά βήματα.


Το personal brand για πολλούς είναι συνώνυμο της καλής φήμης. Και όχι άδικα, ό,τι κάνεις, ό,τι λες και οι πράξεις σου απέναντι στους άλλους χτίζουν το προσωπικό σου brand. Αναφέρεται στο πως οι άλλοι μας αντιμετωπίζουν ως επιχειρηματίες, ως εκπροσώπους μιας ιδέας, ενός οργανισμού ή μιας δραστηριότητας.

Οι πελάτες σου, σε αναγνωρίζουν; Ενδιαφέρονται για τις κινήσεις και τη ζωή σου εκτός της εταιρίας σου; Έχεις ειδίκευση σε κάτι; Έχεις καινοτομήσει; Όλα αυτά είναι ερωτήματα που πρέπει να απαντήσεις για να δεις αν έχεις πράγματι χτίσει το προσωπικό σου brand. Ακολούθησε τα 5 παρακάτω βήματα για να χτίσεις και να βελτιώσεις το προσωπικό σου brand.

Πρόσεχε τη δημοσιότητα.
Μην ακολουθείς την τεχνική «Η κακή δημοσιότητα δεν παύει να είναι δημοσιότητα». Επίλεξε τι θα κάνεις για να δημοσιεύσεις τις ενέργειες σου και τι όχι. Το γεγονός ότι έχεις την οικονομική δυνατότητα να προβάλλεσαι παντού δεν σημαίνει ότι είναι και απαραίτητα καλό. Άσχημες συγκυρίες και άβολες καταστάσεις μπορεί να σε οδηγήσουν σε μια κακή φήμη. Επίσης δώσε προσοχή στα social media. Να έχεις τα μάτια σου ανοικτά για το τι γράφετε και δημοσιεύεται για σένα σε αυτά.

Μείνε σταθερός στις βασικές σου αξίες.
Όσο κι αν αλλάξουν οι καταστάσεις και οι συγκυρίες, οι βασικές σου αξίες πρέπει να μείνουν αναλλοίωτες. Δεν θες την φήμη ενός ανθρώπου που πισωγυρίζει. Για να το πετύχεις κράτα ίσες και ασφαλείς αποστάσεις από όλους.  


Γίνε ο καλύτερος.
Αν θέλεις να πουλήσεις ένα πανάκριβο αυτοκίνητο ή ένα περίτεχνο κόσμημα πρέπει να δώσεις την εικόνα ενός ανθρώπου που ξέρει το προϊόν, είναι σίγουρος για αυτό και αν κάποιος το αγοράσει εσύ θα είσαι εκεί να τον βοηθήσεις. Να είσαι σίγουρος για αυτό που θες να πουλήσεις και να γίνεις ο καλύτερος γνώστης του. Αυτό βέβαια πρέπει να γίνεται με κάθε τι που πουλάς, έτσι πουλάς ταυτόχρονα εμπιστοσύνη.

Πρόσεχε στην εμφάνιση σου.
Δεν χρειάζεται να είσαι 1,80 με καλλίγραμμο σώμα και θεληματικό πιγούνι, εκτός αν δουλεύεις και ως μοντέλο. Αυτό που λέω είναι ότι η εμφάνιση παίζει σημαντικό ρόλο και εκτός εργασίας. Φρόντισε να έχεις ένα σταθερό look και εννοείτε ότι ούτε μέχρι το περίπτερο δεν πας απεριποίητος.

Μακροπρόθεσμες βλέψεις
Όλες οι προσπάθειες που κάνεις για να χτίσεις και να βελτιώσεις το προσωπικό σου brand να θυμάσαι ότι έχουν μακροπρόθεσμα αποτελέσματα. Σκέψου το σαν επένδυση, αν πετύχεις κάτι καλό τώρα ο κόσμος θα σε ακολουθεί σε κάθε σου επόμενο βήμα.