Εμφανιζόμενη ανάρτηση

“Innovation Greece”: Η Ελληνική Ένωση Καινοτόμων Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων.

Τεχνικές για να ηρεμήσετε στη δουλεία

Όλοι γύρω σας τρέχουν, ο χρόνος τρέχει και οι εκκρεμότητες μαζεύονται βουνό. Εκείνο που πρέπει να κάνετε είναι να βάλετε τα πράγματα σε σειρά να ξεκινήσετε μια- μια τις εργασίες σας και  προπάντων να ηρεμήσετε. 


Να ηρεμήσετε ε; Πολύ δύσκολο θα μου πείτε ειδικά εν ώρα εργασίας. Δεν εννοώ να κάνετε και γιόγκα πάνω στο γραφείο όταν όλοι γύρω σας θα τρέχουν σαν τρελοί, αλλά μπορείτε να υιοθετήσετε ορισμένες τεχνικές για να χαλαρώσετε χωρίς οι άλλοι να σας πάρουν είδηση. Διαβάστε παρακάτω για δύο αρκετά αποτελεσματικές τεχνικές που μπορούν να σας βοηθήσουν.
H τεχνική Start. The start formula
Η τεχνική START δημιουργήθηκε από τα αρχικά των λέξεων STAND UP, TRUST, ACTION, RESPOND, TAKE IT EASY, προσωπικά την προτιμώ περισσότερο.
S - Stand Up –Σήκω
Σήκωσε το ανάστημα σου. Μη φοβάσαι να πεις όχι, ειδικά αν έχεις ήδη πάρα πολλά να κάνεις. 
TTrust- Εμπιστοσύνη
Πιστέψτε στον εαυτό σου και τους άλλους.
A - Action - Δράση
Φτιάξε μόνος σου ένα σχέδιο στρατηγικής, δρομολόγησε τα πιο επείγοντα και προσπάθησε να αναθέσεις σε άλλους. Εξαλείψε όλους τους πιθανούς περισπασμούς όπως περιττές συναντήσεις, τηλεφωνικές κλήσεις και προς θεού κλείσε το facebook!
R – Respond -  Ανταπόκριση
Φρόντισε να ξέρεις πως μπορούν οι υφιστάμενοι και οι συνάδελφοι να βοηθήσουν. Κράτησε τους ενημερωμένους ώστε όταν τους χρειαστείς να μπορέσουν να ανταποκριθούν άμεσα.  
T - Take It Easy –Μην τα παίρνεις όλα σοβαρά.
Δεν θα πεθάνεις για τη δουλεία. Να θυμάσαι ότι τίποτα δεν είναι σημαντικότερο από την υγεία σου. Μην ενδίδει στο στρες γιατί θα σε βλάψει.

Η τεχνική SWITCH. THE SWITCH FORMULA
Η τεχνική αυτή θα σας βοηθήσει να κρατήσετε ήρεμο το μυαλό σας ειδικά αν έχετε να ηγηθείτε μιας ομάδας. Η τεχνική SWITCH δημιουργήθηκε από τα αρχικά των λέξεων STOP, WAIT, CALCULATE, THINK, INHALE, HEAD AND PROCEED. Ας τα δούμε αναλυτικά παρακάτω.
S - STOP - Σταμάτα
Σταμάτα να τρέχεις συνεχώς. Μην κάνεις σαν το σκύλο που κυνηγάει άσκοπα την ουρά του, ό,τι είναι να γίνει θα γίνει.  
W –Wait - Περίμενε
Περίμενε να δεις τα αποτελέσματα τον ενεργειών σου και μην κάνεις σπασμωδικές κινήσεις.
I -  Inhale - Εισέπνευσε
Εισπνοή – εκπνοή. Εισπνοή – εκπνοή. Επαναλάβετε το όσες φορές χρειαστεί μέχρι να ξεθολώσει το μυαλό σας.
T – Think - Σκέψου
Κάτσε και σκέψου την κατάσταση σου. Τι έχεις κάνει μέχρι τώρα και που σε οδήγησαν, τότε θα μπορέσεις να πας ένα βήμα παραπέρα.
C – Calculate -  Υπολογίστε
Μόλις σκεφτείς, υπολογίστε και σχεδίασε. Όρισε στον εαυτό σου και στην ομάδα σου σαφείς στόχους και deadlines. Θα πρέπει να είναι συγκεκριμένοι, μετρήσιμοι και χρονικά προσδιορισμένοι.
H - Head and Proceed. Γίνε ο ηγέτης και συνέχισε
Βεβαιώσου ότι όλοι έχουν καταλάβει τον ρόλο τους, τότε μόνο μπορείς να προχωρήσεις στην εκτέλεση του. Μόλις κάνεις σαφείς τους στόχους και το σχέδιο δράσης σας, και μόνο τότε, να προχωρήσουμε και να εκτελέσει