Εμφανιζόμενη ανάρτηση

Summer Holidays

7 πράγματα που οι εργαζόμενοι θα ήθελαν να πουν στα αφεντικά τους.

Ακόμα κι αν είστε σε μια επιχείρηση χρόνια, αν έχετε υψηλή θέση ή αν ακόμη διευθύνεται ένα πόστο, σίγουρα θα υπάρχει πάνω από εσάς ένα αφεντικό που έστω μια φορά θα φτάσατε στο σημείο να του πείτε κάτι από τα παραπάνω. Τα περισσότερα σαφώς έχουν να κάνουν με το μισθό και άλλα με το ωράριο."Δεν με ενδιαφέρουν οι μισθολογικές κλίμακες."
Πολλές επιχειρήσεις και ειδικά οι πολυεθνικές χρησιμοποιούν τις μισθολογικές κλίμακες για να αξιολογήσουν τη δουλεία σας. Εννοείται ότι γίνεται καραμέλα κάθε φορά που στο τραπέζι πέφτει η συζήτηση για αυξήσεις ή μειώσεις μισθών.  

"Δεν μιλάμε μόνο για τους μισθούς με τους συναδέλφους."
Πολλές εταιρείες αποθαρρύνουν ή ακόμη απαγορεύουν το προσωπικό να συζητά για τους μισθούς που λαμβάνει. Έτσι φτάνουν στο σημείο να γίνονται επιπλήξεις χωρίς λόγο. Οι εργαζόμενοι μεταξύ τους μπορούν να κάνουν και άλλες συζητήσεις πέρα από το ότι στον ένα έδωσαν 100€ μπόνους και στον άλλον 200€.

O μισθός σημαίνει πολλά για εμάς”
Ναι, δεν δουλεύουμε από hobby ή για να φεύγουμε απ΄ το σπίτι. Δουλεύουμε για να πληρώσουμε λογαριασμούς, ενοίκια και φροντιστήρια. Κάθε φορά λοιπόν που το αφεντικό λέει ότι δεν μπορεί να μας πληρώσει γιατί του έτυχε… κάτι, ας σκεφτεί και αυτά τα… κάτι που έχουν οι εργαζόμενοι.

“Θες να διαπραγματευτούμε; Θα χάσουμε και οι δύο."
Ήρθε η ώρα να συζητήσετε για την αύξηση. Και οι δύο θα βγουν χαμένοι. Ο δεν εργαζόμενος γιατί δεν θα πάρει την αύξηση που ζητάει ο δε εργοδότης γιατί η απόδοση του εργαζομένου θα πέσει.

"Όσα κι αν μου δίνεις, θα θέλω κι άλλα.
Ο κανόνας είναι ένας, όσα και να δώσεις στον εργαζόμενο αυτός θα θέλει κι άλλο. Αύξηση, bonus, άδεια, ότι δίνεις θα θέλει κι άλλο. Σπάνια να βρείτε εργαζόμενο που θα σας πει ευχαριστώ και θα το εννοεί πραγματικά.

"Δεν είμαι Xαμαιλεόντας."
Δεν μπορώ να κάνω 15 πράγματα ταυτόχρονα. Πάντα κάτι θα κάνω λάθος. Τα περισσότερα αφεντικά νομίζουν ότι οι εργαζόμενοι είναι σαν τον υπολογιστή, μπορούν να δουλεύουν ταυτόχρονα πολλές εφαρμογές. Αλλά κάνουν λάθος, όσο περισσότερα αναθέσεις σε κάποιον τόσο περισσότερες πιθανότητες υπάρχουν να τα θαλασσώσει.

“Ναι, έχω προσωπική ζωή”
Πόσο δύσκολο είναι να πείτε στο αφεντικό σας ότι δεν μπορείτε να καθίσετε παραπάνω ή να δουλέψετε την Κυριακή γιατί έχετε κανονίσει;
Το κακό δεν είναι όταν ο εργοδότης το ζητάει, αλλά πότε το ζητάει. Δεν γίνεται να έρχεσαι κύριε αφεντικό και Σάββατο πρωί να μου λες ότι αύριο Κυριακή θα δουλεύω. Σίγουρα κάτι θα έχω κανονίσει. Πες το μου λίγες μέρες νωρίτερα, δεν είναι κακό.