Εμφανιζόμενη ανάρτηση

“Innovation Greece”: Η Ελληνική Ένωση Καινοτόμων Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων.

RSS Feed. Τι είναι και πως το χρησιμοποιούμε.

Πολλά sites και blogs έχουν συνδέσμους που προτρέπουν τους χρήστες να χρησιμοποιήσουν την υπηρεσία RSS Feed που διαθέτουν. Το γνωστό σε όλους πλέον εικονίδιο του RSS Feed θα το βρείτε στη γραμμή διευθύνσεων ή σε κάποια περιοχή του site, συνοδευόμενο από την προτροπή «Subscribe».


Τι είναι το RSS Feed;

RSS είναι τα αρχικά των Really Simple Syndication. Ουσιαστικά είναι ένα format που χρησιμοποιείται για τη μεταφορά περιεχομένου στο internet. 
Το περιεχόμενο αυτό μπορεί να είναι άρθρα, ειδήσεις ή άλλες πληροφορίες που δημοσιεύονται σε ιστοσελίδες, blogs, forum threads κ.λ.π. 
Μέσω του RSS Feed, μπορείτε να λαμβάνετε πληροφορίες από τους ιστοχώρους που σας ενδιαφέρουν, σχεδόν αμέσως μετά τη δημοσίευσή τους.

Πώς μπορώ να λαμβάνω το RSS Feed ενός site;

Καταρχήν αναζητήστε το rss feed της ιστοσελίδας, το οποίο παρέχεται συνήθως με τη μορφή αυτού του εικονιδίου.
Κάνετε κλικ στο εικονίδιο αυτό είτε από τον browser, είτε από κάποιο σημείο της ιστοσελίδας εφόσον εμφανίζεται και ακολουθείτε τις οδηγίες. 
Αν ένα site για παράδειγμα, παραδίδει τα feeds του μέσω κάποιας υπηρεσίας όπως το FeedBurner, τότε κάνετε απλώς κλικ στο πορτοκαλί εικονίδιο που σας προτρέπει να κάνετε Subscribe στο rss feed (στο πάνω μέρος της δεξιάς στήλης). 
Στη συνέχεια ανοίγει μια νέα σελίδα μέσα από την οποία επιλέγετε πού θέλετε να σας παραδίδονται τα feeds σας, κάνοντας κλικ σε κάποιο από τα εικονίδια που αντιπροσωπεύουν μερικούς από τους πιο δημοφιλείς feed readers. 

Αυτό ήταν! Μπορείτε πλέον να λαμβάνετε ενημερώσεις κάθε φορά που θα δημοσιεύετε κάποια νέα πληροφορία στο/α site που σας ενδιαφέρουν στον RSS Reader που χρησιμοποιείτε.