Εμφανιζόμενη ανάρτηση

“Innovation Greece”: Η Ελληνική Ένωση Καινοτόμων Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων.

Τι είναι είδηση;Πριν λίγες μέρες σας έκανα μια αναφορά σχετικά με το πώς πρέπει να συντάξουμε ένα Δελτίο Τύπου, τονίζοντας ότι πρέπει να το συντάσσουμε μόνο όταν υπάρχει είδηση. Πως όμως θα ξεχωρίσουμε ένα απλό γεγονός από μια πραγματική είδηση και τι αξίζει τελικά να δημοσιεύσουμε;Ορισμός είδησης:

Α) Είδηση είναι πληροφορίες -που δεν είναι ήδη γνωστές και αποδέκτες. Οι ειδήσεις δεν αφορούν απαραίτητα θέματα της επικαιρότητας. Μπορεί να αναφέρονται σε οτιδήποτε ενδιαφέρει το κοινό. Τι περισσότερες φορές οι σοβαρές ειδήσεις για πολιτικά ή κοινωνικά γεγονότα αποκαλούνται πρωτοσέλιδα ή καθαρές ειδήσεις, αφού αυτό είναι το είδος ειδήσεων που διανέμουν τα ειδησεογραφικά πρακτορεία, όπως το Reuters και το Press Association. Οι ειδήσεις όμως μπορεί να αφορούν επίσης ένα νέο κραγιόν ή έναν οδηγό αγώνων της F1.
Β) Δεν είναι απαραίτητο η είδηση να είναι πρόσφατη –αν δεν έχει ξαναδημοσιευθεί είναι είδηση. Παρ’ όλ’ αυτά, πρέπει να προσέχουμε τις μπαγιάτικες ειδήσεις: μια εφημερίδα σπάνια θα αναφερθεί στα καθέκαστα ενός γεγονότος που συνέβη πριν από μέρες, αλλά ίσως διαβάσουμε μια εκτενή αναφορά σχετικά με τα αίτια ή τα αποτελέσματα του. Ωστόσο, οι πληροφορίες σχετικά με τα προϊόντα, μπορεί να αποτελέσουν είδηση, άσχετα με το πότε κυκλοφόρησε ένα προϊόν, αρκεί οι πληροφορίες αυτές να μην έχουν γίνει γνωστές έως τώρα. Επιπλέον ένα κείμενο ΔΣ σχετικά με ένα νέο προϊόν μπορεί κάλλιστα να δημοσιευτεί σε μια καθημερινή εφημερίδα και έπειτα σε κάποιο εβδομαδιαίο και μηνιαίο περιοδικό, με μεγάλο χρονικό διάστημα ανάμεσα σε κάθε δημοσίευση.