Εμφανιζόμενη ανάρτηση

“Innovation Greece”: Η Ελληνική Ένωση Καινοτόμων Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. Πως να το γράψετε σωστά


Αποτελεί μια από τις καλύτερες μεθόδους για την προώθηση της εταιρίας σας ή… (πλέον) του δικτυακού σας τόπου. Πριν όμως αρχίσετε να γράφετε ένα Δελτίο Τύπου πρέπει να αναρωτηθείτε ποιο θα είναι το ακριβές περιεχόμενο και ακόμα σημαντικότερο για ποίο λόγο το γράφετε, δηλαδή ποίος είναι ο στόχος του. Η συγγραφή του πρέπει να γίνει με προσοχή καθώς υπάρχουν συγκεκριμένοι κανόνες που διέπουν τα δελτία τύπου.
Πρέπει να θυμάστε ότι καθημερινά στα χέρια των δημοσιογράφων φτάνουν δεκάδες δελτία τύπου σχετικά με εκδηλώσεις, αποτελέσματα ερευνών, παρουσιάσεις προϊόντων κλπ., πολλά εκ των οποίων είναι άνευ σημασίας ή στέλνονται εκτός χρονοδιαγράμματος.

Στόχος (Το όλο άρθρο πρέπει να στρέφεται γύρω από αυτό το στόχο).
Να αποκτήσετε περισσότερη αναγνωρισιμότητα και να φέρετε κόσμο στο site σας;
Να προσκαλέσετε σε μία εκδήλωση;
Να προσκαλέσετε στη παρουσίαση ενός προϊόντος ή μίας υπηρεσίας;

Συστατικά Μέρη
Υπάρχει συγκεκριμένη φόρμουλα για να γράψετε ένα σωστό δελτίο τύπου.
Εκτός από τι γνωστή –άλλα σωτήρια-  φόρμουλα "ποιος, που, πότε, πως, γιατί;" θα πρέπει να υπάρχει και μια συγκεκριμένη σειρά.
Στη πρώτη παράγραφο γράψτε μια σύνοψη της είδησης, η οποία θα πρέπει να παρακινεί το ενδιαφέρον του αναγνώστη, ο οποίος με μια πρώτη ματιά πρέπει να καταλάβει περί τίνος πρόκειται. 
Στη συνεχεία, αναφέρετε όλες τις λεπτομέρειες που αφορούν το ΔΤ, στο χώρο που σας δίνεται, χωρίς όμως να γίνετε βαρετοί.
Στο τέλος θα πρέπει να κλείσετε το δελτίο τύπου με βάση το στόχο σας. Για παράδειγμα, αν θέλετε να προσκαλέσετε για μια εκδήλωση κλείστε με μια φράση αναμονής. Αν πάλι θέλετε να προωθήσετε μια ιστοσελίδα ή να δώσετε επιπλέον πληροφορίες, κλείστε με ένα link προς τη συγκεκριμένη σελίδα λέγοντας ότι εκεί μπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες.

Deadlines
Εάν το ΔΤ θα αποσταλεί σε εφημερίδα πρέπει να είναι εμπρόθεσμο. Πρέπει, δηλαδή, να είμαστε ενημερωμένοι για τις προθεσμίες εκτύπωσης και μέχρι ποια ημερομηνία ή ακόμη καλύτερα ποία ώρα, μπορούμε να στείλουμε το ΔΤ ώστε να δημοσιευθεί στο φύλλο που επιθυμούμε.
Μη ξεχάσετε να αναφέρετε πότε επιθυμητέ να δημοσιευτεί.